
imatge cedida per -EsRa-
Mentre a casa nostra la majoria de cops l’esmorzar no passa d’un cafè amb llet i un croissant o un bol de llet amb cereals, a Turquia no és així. L’esmorzar és considerat l’àpat més important del dia. Donada la importància que li donen els turcs a aquest àpat, pot induir a pensar que es tracta del que podríem anomenar “esmorzar internacional” amb les torrades amb melmelada, els ous remenats, el suc de taronja i el cafè amb llet com a base essencial. No obstant, estant en contacte amb la societat turca és fàcil captar com n'estan d’orgullosos del seu esmorzar i, això només s’explica perquè Turquia s’ha inventat i creat el seu propi esmorzar, l’esmorzar nacional. El Türk kahvaltı consisteix en:
D'aquests tres últims, el simit (segona fotografia) és una espècie de pa cruixent circular cobert amb sèsam, típic de Turquia i Grècia, el poğaça (tercera fotografia) és semblant a un brioix, farcit amb formatge o patata típic d'una regió de l'Europa mediterrània de l'est compresa entre Croàcia i Turquia i, finalment, el börek (quarta fotografia), una empanada de pasta phyllo d'origen otomà i que es pot farcir amb formatge feta, carn picada o espinacs.
De totes maneres, no són els ingredients que fan de l'esmorzar turc un esmorzar diferent al de la resta del món, no són els ingredients que fan que un turc se senti orgullós de l'esmorzar del seu país. L'orgull recau en el fet que l'esmorzar turc es fa sempre amb companyia, mai sol. En el moment en que esmorzes sol, l'esmorzar deixa de ser turc. Per tant, un cop més, Turquia ens demostra el seu caliu, donant prioritat a les relacions socials i deixant de banda qualsevol forma d'individualisme. En definitiva, a Turquia l'esmorzar és l'àpat més important del dia perquè la familia i els companys realment importen.
- Ous
- Olives
- Tomàquets
- Mantequilla
- Cogombres
- Pebrots verds
- Melmelada
- Fruita
- Mel
- Çay (te turc)
- Simit
- Poğaça
- Börek
D'aquests tres últims, el simit (segona fotografia) és una espècie de pa cruixent circular cobert amb sèsam, típic de Turquia i Grècia, el poğaça (tercera fotografia) és semblant a un brioix, farcit amb formatge o patata típic d'una regió de l'Europa mediterrània de l'est compresa entre Croàcia i Turquia i, finalment, el börek (quarta fotografia), una empanada de pasta phyllo d'origen otomà i que es pot farcir amb formatge feta, carn picada o espinacs.
De totes maneres, no són els ingredients que fan de l'esmorzar turc un esmorzar diferent al de la resta del món, no són els ingredients que fan que un turc se senti orgullós de l'esmorzar del seu país. L'orgull recau en el fet que l'esmorzar turc es fa sempre amb companyia, mai sol. En el moment en que esmorzes sol, l'esmorzar deixa de ser turc. Per tant, un cop més, Turquia ens demostra el seu caliu, donant prioritat a les relacions socials i deixant de banda qualsevol forma d'individualisme. En definitiva, a Turquia l'esmorzar és l'àpat més important del dia perquè la familia i els companys realment importen.
Uoooo! Quines grans fotos! Precioses! I quin es esmorzar que es fan! Bon àpat! I què maca la importància de la companyia...!
ResponEliminaVagi molt bé l'estiu i la calor!